Ezerhétszázötven
2024. március 28. írta: Jochan

Ezerhétszázötven

 

1750-2100

      Úgy gondolom, hogy ez a két évszám nem sokat mond, sőt, szinte semmit. Ez valóban így is van. Azért nézzük meg az első évszámot. Az ipari forradalom kezdete. Ez azért is lényeges, mert akkor kezdte el az ember az energiaforrásokat erőteljesen és rohamtempóban fogyasztani. Ez kezdetben a „szénkorszak” volt. Aztán elkezdődött a kőolaj és földgáz kitermelés, ami mai nap is gőzerővel zajlik. Hatalmas mennyiséget termelnek ki naponta. Hihetetlen nagy a felhasználása is. Kell az energia. Itt álljunk meg egy kicsit. Azt tanultuk, hogy a szén az növényi eredetű anyag, míg az olaj- és földgáz állati eredetű. Talán ez utóbbi egy kicsit érdekesebb. Ugyanis közel sem tudni, hogy vajon mennyi állati tetem kellett ahhoz, hogy annyi kőolajat kitermeljenek amennyit, illetve még mennyi van. Ugyanis az állati tetemeket tudjuk jól, hogy a tápláléklánc eltakarítja. Magyarul, csak a csontok maradnak. A tengerek és óceánok vizeiben élő planktonok pusztulása, és a fenékre történő süllyedése sem biztosít akkora mennyiséget, mint amit kibányásznak. Nem akarom a szót szaporítani, csak felteszem a kérdést: vajon tényleg úgy keletkezett a kőolaj, ahogy tanultuk? Valami nem gömbölyű. Túl nagy mennyiség fogy el ebből az anyagból. Ennyi nem keletkezhetett azokból az állatokból, melyek a tanultak szerint lekerültek a föld alá, és ott hosszú-hosszú idő alatt átalakult kőolajjá. Akkor vajon hogy keletkezett? Nagy kérdés. Ezeknek az energia hordozóknak a nagymértékű felhasználása aztán megtette a hatását. Szépen elkezdett növekedni a hőmérséklet, felgyülemlett a veszélyes hulladék, szennyeződtek a folyók, tavak, stb. Aztán ahogy a felsoroltak növekedtek, és elindult egy kampány, hogy ne emelkedjen a Föld hőmérséklete, mert az nagyon nem jó dolgokat csinál valami, valakinek eszébe jutott. Lehet, hogy fel lehet ezt a helyzetet használni? Megszületett egy kegyetlen terv, mely azt követi, hogy emelkedjen csak a hőmérséklet, legyenek különböző problémák, konfliktusok ezek miatt. Egy hatalmi rendszer éppen ezt a helyzetet használja ki. Igen hosszú távú terv, de ahogy tapasztalni, működik.

      Konkrétan arról van szó, hogy egy Új Világhatalom kihasználja a természet jelenlegi helyzetét, állapotát, majd amikor elérte a célját, akkor egyszerűen lesz rá megfelelő eljárása ahhoz, hogy mindent visszaállítson szinte az eredeti állapotba, azaz az 1750-es év előtti állapotba. A terv 2100-ban fejeződne be. Lehetne azt kérdezni, hogy ez elég sok idő a terv kivitelezésére. Szokták mondani, hogy „merj nagyot álmodni”. Na, ezek az emberek álmodnak, végrehajtanak, kihasználnak és élnek. A mai nap is úgy élnek, hogy azt mi elképzelni sem tudjuk. Nem azzal kínlódnak, hogy kellene ezt csinálni, mit tudunk ez ellen tenni, stb. Ők valóban nagyban gondolkodnak, és teszik a dolgukat ezen a téren. Ilyen magasságokban, ahol a pénz szinte másodlagos dolog, mert annyi van, olyan technológiákat fejlesztenek, amiket mi elképzelni, de még megálmodni sem tudunk. Hogy mikortól számítható ez az „ördögi” ötlet? Nem olyan régi időkből. Úgy a 40-es évek közepe környékétől. Igaz ennek is több mint 80 éve. Gondoljunk csak bele. Milyen őrült fejlődés zajlott ez idő alatt. Aztán az egyes állomások szintén sokat mondanak. Új anyagok kifejlesztése, űrtechnológia fejlesztése, géntechnológia fejlesztése. Sok esetben csak kapkodjuk a fejünket, hol tartunk most. Ez az, amiről tudunk. De vajon miről nem? Ugye utalnak sok esetben, hogy kinek a fejlesztése egy adott anyag, eljárás, stb. De mikor? 20-30 évvel ezelőtti anyagokról van szó. Csak gondoljunk bele: hol tarthatnak most? A számítógépek megalkotásával olyan távlatok nyíltak meg, amelyeket elképzelni sem lehet. Ez a hatalom el tudja képzelni, és élnek is vele. Furcsaságokat, érdekességeket hallunk szinte naponta. Az egész ennek a tervnek a része. Biztos, hogy A „Mátrix” című film története kitalált? „Számítógépes álomvilág”?

      Hatalom, uralkodás, fejlődés. Az ember igen sok mindenre képes. Az egyszerű embereknek mindig csak a jéghegy csúcsa látszik. Az alatta levő részt sohasem. Ez biztos. Erről nagyon precízen, nagyon pontosan, nagyon odafigyelve, nagyon titkolva, nagyon elrejtve a világ szeme elől gondoskodnak. Hamar eltelik az a néhány évtized. Hogy majd az a világ, amit az Új Világhatalom megálmodott, és módszeresen épít, mit eredményez, nem tudjuk. Nagyon sokan nem fogjuk tudni. Minden esetre a terv felépítése eddig tökéletes, és működik. 2100 egy Új Világhatalom beteljesülése. Az időjárás miatt konfliktusok, természeti katasztrófák, új járványok tizedelik az emberiséget, bár annak ellenére, hogy a létszám nő. Ez át fog váltani, mert akkora lesz a terhelés, hogy nem lehet fenntartani a jelenlegi állapotot. Talán ez a legfontosabb része az átalakulásnak. Csökkenő népesség, csökkenő élelmiszer ellátás, csökkenő energia felhasználás. Ugye a mai ütemben az energiahordozók  kitermelése kb. még 140 évre elegendő. Számoljunk csak? 2024+140= 2164 Eddig gondolják, hogy elegendő az energiahordozók mennyisége. Hát nem érdekes? Marad 64 év. Az Új Világhatalom rendszere a fent felsorolt csökkenések miatt évszázadokig biztosított. Hát itt tartunk

A bejegyzés trackback címe:

https://kovetkezetesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr618365863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása