Furcsaságok
2024. április 22. írta: Jochan

Furcsaságok

 

Furcsaságok, avagy miről is van szó?

    Egy ismeretterjesztő műsorban szó volt a repülőgépek építéséről. Sajnos későn kapcsoltam oda, így nem az egész műsort láttam. Ami viszont meglepett, hogy a repülőgép szárnyának gyártása kapcsán említették a pontosságot. Amikor elkészül, a szárnyon ellenőrzik a kiképzés és összeszerelés pontosságát. Lézeres mérést alkalmaztak. A szövegben, ami a filmhez tartozott, az hangzott el, hogy idézem: „több száz, vagy több ezer milliméter eltérés is lehet”. Tehát elkészült szárnyról van szó. Ez az eltérés tíz centikben, illetve méterekben mérhető? Szerintem ez lehetetlen. Vajon az, aki fordítja a szöveget, erre nem figyel oda? Pontosítás kedvéért helyesen úgy hangzott volna: néhány század, illetve néhány ezred milliméter eltérés lehet.  

    Furcsa beszélgetésre figyeltünk föl egy reggelen. Piacra mentem, és egy anyuka jött mögöttem, úgy öt év körüli kislányával. A következő beszélgetés hangzott el köztük. A kislány azt mondja az anyukájának, hogy ő a második életében sólyom lesz. Rövid csend, majd újabb kijelentés. Anyu nekem hány életem van? Mire az anyukája azt mondja, hogy egy. Mivel másfelé mentek, itt a beszélgetés megszűnt. Egy kérdés megfogalmazódott bennem. Vajon a kislány honnan vette a több élet lehetőségét? Hát persze. A számítógépes játékokból. Elég furcsa, hogy a gyerekek erre a lehetőségre támaszkodnak, sajnos nemcsak a játék kapcsán. Azt hiszik, hogyha ott van, akkor máshol is. Nagyon veszélyes játék.

 

A Föld nagy sivatagjait tanulmányoztam, amikor érdekes adatra találtam. A következő.

A Föld felszínének területe               = 510 072 000 km2

A szárazföld területe                         = 148 939 100 km2

A víz területe                                     = 361 126 400 km

Ha elvégezzük a számítást, azaz, összeadjuk a két területet, hiányzik 6 500 km2. Vajon, hova lett ez a terület? Ez az adat egy hivatalos honlapon szerepel.

Forrás: Wikipédia

 

    Érdekes hír. Újra indítanak holdra űreszközt. Szinte elölről kezdődik minden. Miért mondom ezt? Mert 1972-ben már járt ember a Holdon, de azóta se. Több mint 50 éve. Vajon miért? Amióta az ember kilépett a világűrbe, sajnos tragédiák is születtek. Eddig 174 ember halt meg valamilyen űrkatasztrófa miatt. 2003 óta az űrrepülőgépek sem közlekednek. Valami okának kell lenni, hogy ennyire visszaesett az érdeklődés a Hold iránt. Bennem egy dolog merült fel sok más mellett. Igaz, nagy dolog a holdutazás, de úgy gondolom, hogy túl veszélyes is volt.  Nem volt annyira kiforrva, és talán azért fejezték be, mert nem volt megoldás a problémára. Azért egy kissé elgondolkodtató, hogy vajon mennyire előre lehetett volna haladni ennyi idő alatt, közel 50 évről beszélünk. Megint csak a kérdés. Vajon miért?  

 

    Csak néhány érdekes dolog, ami a napokban hangzott el a televízió, illetve a rádió műsoraiban. Valami nincs teljesen a helyén, ugyanis olyan dolgok hangzottak el, amikről korábban érdekes anyagok jelentek meg. Az emberek tudata azt fogadta be, amit éveken keresztül sulykoltak beléjük. Tudatuk erre állt rá, és ezt követik, még akkor is, ha az nem jó, illetve ha esetleg el kellene gondolkodni, hogy talán más is mond valami okosat ezzel kapcsolatban.

    Folyadék pótlás. Azt hirdetik mindenhol, hogy igyunk ennyi meg ennyi folyadékot. Sok esetben elég drasztikus mennyiséget mondanak. Aztán láss csodát, egy neves professzor nyilatkozata igen érdekes volt. Nagyon egyszerűen azt mondta, hogy akkor igyunk, amikor szomjasak vagyunk. Ez nagyon egyén függő, tehát mindenkinél más és más mennyiség jön ki. A furcsa az volt, hogy a riporterek állandóan azt erőltették, amit ők is hallottak a folyadék pótlás kapcsán. Nem azt hallották, amit szerettek volna. Egy normális tanácsot hallottak. Ennyi. Fröccsöt, sört ugyanúgy lehet fogyasztani folyadékpótlás címén, mint esetleg a boltokban kapható teákat. Erőltették, hogy azokban sok a cukor. A válasz az volt, hogy folyadékpótlás esetén bármilyen ital jó. A mérsékletesség a lényeg.

    A „nagyi szörpije”, vagy a „nagyi lekvárja”. Tudják, az unokák miért szeretik ezeket a termékeket? Mert cukros. Cukor nélkül a gyerekek meg sem isszák. Ezt a „nagyi” is tudja, és úgy készíti el. Aztán más interjúban szó volt a meleg teákról. Említették, hogy az arab világban forró teát isznak, nagy melegben is. Én kipróbáltam. Szörnyű volt. Tessék tudomásul venni, hogy az egy más világ, egy más kultúra, egy más életvitel. Ők ahhoz vannak hozzászokva. Az európai ember más beállítottságú. Vannak helyek, ahol a helyi lakosok simán megisszák a vezetékes vizet, az európai ember, ha ebből iszik, másnap kórházban van. Talán a legújabb. Ma már olyan gyógyszer van terítéken, amely eltávolítja a plusz vizet a szervezetből. Akkor ez úgy működik, hogy igyál sokat, majd vegyél be egy gyógyszert, és eltávozik a többlet víz. Csak egy kérdés. Akkor minek kell annyit inni? Vagy valóban a józan ész és sokadszor emlegetett középút a helyes? Miszerint akkor kell inni, amikor az ember szomjas?

 

    Só. Volt már ezzel kapcsolatban egy cikk. Csak annyit. A túlzott folyadék bevitellel hígítjuk a szervezet sóháztartását. A sót is pótolni kell. Az egyik legfontosabb. Izzadással nemcsak vizet, sókat is veszít a szervezet. Pótolni kell. Többet erről a „Só és a szervezet működésének harmóniája” című cikkben olvashatnak.

    UV. Ismét találkozunk ezzel a témával. „Az UV halálos is lehet” címmel megjelent egy riport. Én egyet mondanék. Ha a gyerekeket folyamatosan szoktatjuk napfényhez, akkor semmi baj nincs. A Nap éltető sugárzás, nem kell riogatni vele az embereket. Ezt is mértékkel kell alkalmazni. A napsugárzás hatására termelődik a D-vitamin, ami az immunrendszert erősíti. Ez egy fontos dolog. Nem szolárium, természetes napfény. Ami érdekes. Elhangzott, hogy a fényvédő krémek a leégéstől védenek, tehát nem attól, amit mondanak, a bőr elváltozásaitól. Nem furcsa. Arról nem esik szó, hogy milyen ártalmasak a fényvédő krémek. Itt is a mérsékletesség.

 

    A végére valami egészen más. Bizonyára találkoztak nyeremény játékokat hirdető cégekkel. A legkülönbféle termékek kerülnek reflektorfénybe. Aztán ajánlatot tesznek a nyeremény megszerzésére.  Tárgynyeremények, sőt, még autó is előfordul. Aztán csönd. Egyetlen egyszer sincs nyertes. Vajon kié lesz a nyereményjáték tárgya? Nem lehet azt mondani, hogy adatvédelmi szempontból nem tehetik közzé. Ha csak annyit, hogy volt nyertes. De még az sem. Nem érdekes?

 

    Nagyon érdekes dologra lettem figyelmes. Ez nem újkori dolog, hanem igen régóta foglalkoztat ez a téma. Aztán ahogy teltek az évek egyre inkább jöttek a valós információk. Olyan források igazolták véleményemet a mai emberek viselkedéséről, amire korábban nem is gondoltam. Bölcs, nagy tudású emberek szájából hangzottak el vélemények, és ezek a meglátások találkoztak a saját elképzeléseimmel. Kezdetben arra gondoltam, hogy talán csak nekem van ilyen véleményem, de beláttam, hogy mások is így látják a dolgokat. Nevezetesen arról van szó, hogy a mai modern emberek a hazugságokat megbocsájtják, az igazságot és az őszinteséget nem. Hát nem érdekes? Ennyire torzul az emberek tudata? Úgy látszik, igen. Még azt is meg lehet kérdezni: a mai világ hazugságokra épül, hiszen lassan mindenről kiderül, hogy nem igaz? Tényleg ilyennek kell lenni ennek a világnak? Szomorúan tudomásul kell venni, hogy igen. Még megdöbbentőbb, hogy ez a jelenség rendszer szintű. Néha az az érzésem, hogy ilyen álságos, lelkiismeretlen világot csak mesterséges úton lehet fenntartani. A tudatlan és buta ember nagyon veszélyes!!!!

   Nekem nagyon furcsa, hogy egy szó nagyon elterjedt a köztudatban. Pontosítok: egy bizonyos szó terjedt el. Ez pedig az „aláz” szó. Régen ezt a szót szinte nem is ismertük. Ma már napi használatban van. Mit is jelent?

„Az alázat, olyan magatartás, amellyel az ember meghajol valakinek a hatalma, erkölcsi nagysága előtt, átérezve önmaga kisebbségét”. Forrás: Keresztény Bibliai Lexikon

Ennek a mai modern ember elég fontos helyet talált a közéletben, és minden szinten. Sajnos itt is a rossz formájába kerül napvilágra. Hogyan is, és vajon miért? Hát úgy, hogy értéktelennek, ostobának, butának, semmire nem való embernek állítanak be másokat. Ezzel lenézik, sokadik helyre helyezik, ténylegesen alantas személynek tartanak embereket. Ez kimondottan a másik ember teljes lenézését foglalja magába. A „lenézem a másikat”, mára már közkeletű. Egy valamit azonban ne felejtsünk el. Ezt a magatartást és viselkedésformát éppolyan ostoba és buta emberek használják, akikre ugyanazok a jegyek illeszthetők, mint akikre ők használják. Magyarul: épp olyan buták és szellemileg korlátozottak, mint akiket ebbe a kategóriába igyekeznek sorolni.   

Érdekességek

    Vajon elgondolkodott-e már valaki azon, hogy az egyes lőtereken vajon mennyi ólom található? Ugyanis a katonaság által alkalmazott lőgyakorlatok alkalmával ólomtartalmú lövedékeket használtak. Sok ilyen hely van Magyarországon. Mi van ezekkel?

Lehet, hogy nem vagyok egyedül, amikor azt mondom, hogy kissé bosszant a reklámok 99-el végződő számai. Tudom, hogy nincs már 1 és két forintos, de akkor nincs 2-re, 3-ra, 4-re, 6-ra, 7-re, 8-ra, 9-re végződő ár. Ha szigorúan ezt nézzük, akkor félrevezetik a vásárlókat, mert nem annyit kérnek egy áruért, amennyi rá van írva.

Feltűnt, hogy rengeteg nyeremény játékot reklámoznak. Különböző termékeket lehet nyerni, sőt még autót is, pl. egy palack üdítővel. Ugye senki nem gondolja ezt komolyan. Ha mégis, vajon ki a nyertes? Ugyanis egyről sem tudunk. Adatvédelem? Nem hinném, hiszen van ahol még fel is olvassák a nyerteseket, sőt le is írják. Ott lehet? Ha annyit közzé tennének, hogy van nyertes. De még ez sincs. Vannak ötleteim, hogy nyeremény játék kuponjai hová kerülnek.

Több esetben lehet látni, hogy egy sajnálatos baleset után az otthagyott gumikesztyűt mutogatják. Vajon miért? Lássák, hogy ott jártak? Megkérdeztem egy illetékestől, és azt a választ kaptam, hogy nincs idejük azzal foglalkozni, hogy hova teszik az elhasznált gumikesztyűt, hanem a beteggel foglalkoznak. Ha ezt mutatják, az azt jelenti, hogy túl vannak az ellátáson. Ezek szerint az, aki felelős az esetleges szemét /alkatrészek, kifolyt veszélyes hulladék, összetört üvegek, stb./ eltakarításáért, nem foglalkozik vele?

Hihetetlen

    A minap egy érdekes hírt, illetve tudósítást láttam. A szülő és gyerek dolgairól volt szó. Ez nagyon szép és nemes dolog. Az már viszont kevésbé, hogy problémát csinálnak abból, ami évezredek óta természetes folyamat. Nevezetesen arról van szó, hogy feszültséget, problémát okoz egy gyermek világra jövetele a szülők között. Nem értem. Egyáltalán miért kell ezzel foglalkozni? Ez ma már gondot jelent a fiataloknál? Ezek szerint igen. Ennyire nem tudják, mit kell tenni? Ennyire labilis egy kapcsolat, hogy probléma alakul ki? Gyorsan meg is jegyzem: ennyire tudatlanok a mai gyermekvállalók, hogy kihívást jelent egy csodás állapot változás? Lelkileg ennyire labilisak a mai fiatalok, hogy egy ilyen helyzetet nem tudnak kellően kezelni? Sajnos, amit bemutattak, az éppen a celebvilág szereplői.  Ne utánozzák ezeket az embereket, mert ők lehet, hogy így reagálnak egy ilyen eseményre. Ne mutassanak negatív példát arra, miként nem kellene viselkedni ilyen helyzetben. Ezt másolják a többiek is. Szerencsés esetben az okosabbak nem. Ne osszák a nem levő észt másoknak. Ők más világban élnek, de azt a világot ne propagálják.   

Ismét furcsaságok

    Érdekes kísérleteket végeztek egy klinikán. Kozmetikai termékeket vizsgáltak. Nem szeretném hosszúra nyújtani a leírást, csak a lényeg. Hidratáló, ránctalanító, narancsbőr kezelő, és sminkkészleteket teszteltek. Sorban egymás után jöttek a meglepetések. Először három hidratáló krémet vizsgáltak. A kísérletek kimutatták, hogy nem használnak. Aztán jöttek a ránctalanító krémek. Itt volt egy érdekes dolog, mely szerint az arc egyik oldala ráncosabb volt.

Kiderült, hogy a sofőr azon oldala, melyen keresztül több napsugárzást kapott, erősebbek voltak a ráncok. Itt az is kiderült, hogy a jármű leírásában szerepelt, hogy az ablak UV-szűrővel el van látva. Hát nem volt. 40 év után vizsgálták a személyt, akit véletlenszerűen választottak ki. Itt egy adott krém némi javulást okozott. A narancsbőr elleni krémek következtek. Két krém és egy masszírozó kefe volt terítéken. Kiderült, hogy a leghatékonyabb eszköz a masszírozás. Ezzel a módszerrel lehet a legjobb eredményt elérni. Két krém esetében 11, illetve 15 százalék volt a „javulás”, ami jelentéktelen, míg a masszírozással ez a hatás 26 százalékos volt. A sminkkészleteknél, mivel az alkalmazott eljárás alkalmával a termékek több darabból állnak, így kimutatták, hogy általában az olcsóbb termékek a hatásosabbak. Persze itt is akadt drága, de jó.

Összességében azt állapították meg, hogy az egyes kezeléseknél az olcsóbb termékek voltak a hatásosabbak.   

Egészség

    Egy kicsit körülnéztem, hogy vajon ma hazánkban milyen módon alakul az emberek egészsége. Nem kellett sokáig keresgélnem. Megmondom őszintén, nagyon meglepett, sőt, megdöbbentett, amit láttam. Azokat a betegség típusokat, amiket felsoroltak, és amikben szenvednek a magyar emberek, nem szeretném felsorolni. Sok van, nagyon sok. Nézzük azt a számot, amit közzé tettek. Ma kis hazánkban - ez 2023-as adat - 15 502 991 ember szenved valamilyen betegségben. Több mint 15,5 millió. Ez kegyetlenül sok. Ez azt jelenti, hogy ma hazánkban nincs egészséges ember. Ezt mutatják a számok. A valóság inkább azt mutatja, hogy vannak emberek, akiknek több betegséggel is meg kell küzdeniük. Bárhogy is nézzük, ez nagyon elkeserítő adat. A részletek mellőzése nélkül is mondhatom, hogy ezek között a betegségek között sajnos vannak nagyon komolyak is. Gondolom, nem kell ecsetelnem, hogy melyek. Ha mélyebben belegondolunk, ez a szám nem nagyon fog változni pozitív irányba. Hogy miért? Mert túl sok káros anyaggal találkozik az ember minden nap. Ez a modern kor egyik nagy hátránya. A kémiai anyagok egymásra hatása bármennyire is ismerjük a fajtánkénti tulajdonságaikat, nem ismeretesek. Túl sok vegyi anyag találkozik a szervezetünkben, és ezek együttes viselkedése nem határozható meg előre. Az eredmény látható, érzékelhető. Ma már szinte minden rákkeltő, káros anyag. Lehet így egészségesen élni? Nem valószínű. Ezzel kapcsolatban is egy valamit nagyon hiányolok: a korrekt tájékoztatást. Szomorú, de ezt ne is várja senki, mert ilyen nem lesz. 

Az információk időrendisége

   Gondolom, nemcsak én találkozom azzal a jelenséggel, hogy korábbi, sőt, sok esetben fontos kérdésekben jóval korábbi információkat, adatokat közölnek. Ez több dolog miatt is rossz. Nem kap az ember aktuális, korrekt tájékoztatást, másfelől bizonytalanság merül fel. Ezek a hiányosságok főleg akkor jelentősek, amikor az embereket érintő dolgokról van szó.  Vajon miért van ez? Ugyanis ez bizonytalanságot szül, és a nem kellő tájékozottság sok esetben komoly gondot is. Több esetben is a hírek kapcsán utalnak arra, hogy tájékozódjanak az interneten. Igen, ez nagyon jó dolog, mert nagy tömegeket lehet elérni aránylag rövid idő alatt. Viszont mi van akkor, ha történetesen régi adatokat, információkat olvasnak az emberek? Azok sem kapnak megfelelő tájékoztatást, akik napi szinten szeretnének jelen lenni a történésekben, eseményekben. Az is megfigyelhető, főleg tudományos írások alkalmával, hogy ott aztán jelentős eltérések is tapasztalhatók az adatokban. Aztán az átlag. Ez egyáltalán nem jó olyan kérdésekben, amik egyre jobban érintik az embereket, most már napi szinten. Felmerülhet a kérdés: vajon véletlenszerű ez a dolog, vagy céltudatos annak érdekében, hogy ne legyenek konkrétumok? Ha vannak, akkor más gondolkodásmód is kerekedik. Vagy ez nem jó?  Ne legyenek az emberek tájékozottak? Sajnos az a helyzet, hogy sok minden előfordulhat. Ma már nagyon nehéz kiszűrni a valós és álságos dolgokat. Erre szinte minden nap találhatunk példákat. Az emberek viselkedése sok kívánnivalót hagy maga után. Talán érdemes lenne egy korrekt utat járni hazugságok nélkül.Ismét az adatvédelemről

 Érdekes beszélgetéseket lehet hallani különböző helyeken. Piacon, üzletben, strandon, étteremben, stb. Egy ilyet szeretnék elmondani. Az okos telefont említették. Egy beszélgetés kapcsán szóba került egy adott termék. Amikor hívást kapott az illető, meglepetten vette észre, hogy olyan hirdetések jelentek mag a telefonján, ami arról szólt, amiről beszélgettek. Érdekes módon ezt én is tapasztaltam, hogy bizonyos helyeken járva olyan hirdetések jelennek meg, ami azt a körzetet propagálja. Hát nem érdekes? Talán igen, talán nem. Mi ez a talány? Csak annyi, hogy hiába beszélnek különböző fórumokon a személyes adatokról és az adatvédelemről. Tessék tudomásul venni, hogy ilyen nincs. Még tovább megyek. Egy portál úgy enged belépést, ha elfogadom a felhasználási feltételeket. Abban pedig az áll, hogy felhasználhatják adataimat, különböző dolgokhoz. Mikhez? A furcsa, hogy egy más helyről gond nélkül meg lehet tekinteni ugyanazt az oldalt. Mi ez, ha nem adathalászat! Röviden. Egyáltalán nem lehet tudni, hogy milyen formában jutnak adatokhoz az egyes szolgáltatók. Mindenki tudta nélkül gyűjtik ezeket az információkat. Persze panasszal egyáltalán nem lehet élni.

Megint adatvédelem

„Fontos számunkra adatainak védelme”. Ezzel a címszóval jelent meg a következő szöveg.

„A partnereinkkel együtt olyan technológiákat, például cookie-kat használunk, amelyekkel a személyes adatait – például az IP-címeit és a cookie-azonosítóit – feldolgozzuk annak érdekében, hogy az Ön érdeklődési köre alapján személyre szabjuk a hirdetéseket és a tartalmakat, mérjük a hirdetések és a tartalmak teljesítményét, valamint következtetéseket vonjunk le a hirdetések és a tartalom közönségével kapcsolatban. A gombra kattintva hozzájárulhat ennek a technológiának a használatához és az adatai e célokkal történő feldolgozásához. Az oldal későbbi meglátogatásaikor bármikor meggondolhatja magát, és megváltoztathatja a döntését”.

   Lehet, hogy én nem értek hozzá, és nem jól értelmezem, de ha valaki elvesz és felhasznál rólam valamilyen adatot, információt, az nem véd, hanem támad. A szövegben az áll, hogy „személyes adatait feldolgozzuk annak érdekében”. Tehát nem védik az adatainkat, hanem felhasználják, esetleg tovább is adják. Tovább. „Az Ön érdeklődési köre alapján személyre szabjuk a hirdetéseket”. Az én értelmezésem szerint a személyre szabás azt jelenti, hogy csak rám, csak nekem, csak énrám. Na, ilyen nincs. Aztán. „Mérjük a hirdetések és tartalmak teljesítményét, valamint következtetéseket vonjunk le a hirdetések és a tartalom közönségével kapcsolatban”. Ez arról szól, hogy az emberek személyes adatait használják fel üzleti céljaikra. Az a kellemetlen, hogy már nagyon sok oldallal lehet találkozni, amelyikre kattintva ez az ablak megjelenik, és az oldalt csak abban az esetben lehet olvasni, ha rákattint az engedélyezésre. Ez már adathalászat. Nem lehet tudni, mire használják fel ezeket az információkat. A címben szereplő szlogen, hogy fontos számunkra adatainak védelme, úgy szól, hogy egy számunkra ismeretlen valaki akarja adatainkat megvédeni. Kitől? Azzal, hogy egy idegen birtokába kerülnek információk, máris nem véd, hanem visszaél vele. Ez az idegen maga a közzétevő. Az én adataimat csak én tudom megvédeni.

Valami, ami nyugtalanít

    Sajnos be kell látni, hogy egyre inkább jelen vannak környezetünkben és kezünkben azok az eszközök, melyek ugyan egy fejlettebb civilizációt próbálnak bemutatni, de e mellett igen sok kérdés is felmerül. Mik is ezek? Az un. „okos” készülékek egyre inkább a visszájára kezd fordulni abból a szempontból, hogy egyre több ember tartja ijesztőnek ezeket a készülékeket. Hogy miért? Mert egyáltalán nincs semmiféle információ, hogy vajon mire is alkalmasak ezek a készülékek amellett, hogy ellássák a funkcióikat. Ezeknek a készülékeknek legnagyobb veszélye, hogy lehallgatják az emberek beszélgetéseit. Igazából nem tudni, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésre, hogy szelektálni tudják ezeket az információkat, de biztos megvan a módja, hogy ezt megoldják, akiknek ez fontos. Ebben őrült nagy szerepe van az un. algoritmusnak. Mikor ennek működését láttam, egy dokumentumfilm számolt be erről, akkor jutott eszembe egy korábbi állítás, mely szerint létezik egy olyan MI, azaz mesterséges intelligencia, ami olyan veszélyes, hogy nem merik bemutatni, sőt még veszélyt is jelenthet.               Vajon ha ez így ki van jelentve, akkor igazából ez a kísérlet a valóságban hol tart? Olyan rendszer már létezik, hogy szinte nem lehet megkülönböztetni az embert és a gépet. Ez egy kicsit elgondolkodtató abból a szempontból, hogy mi a cél? Mi az, ami miatt ezeket a dolgokat kitalálják és megalkotják? Tudom sok kérdés van, és válasz nincs. Vajon miért? Mert ez a világ már nem erről szól. Ez a világ a hihetetlen technológiai fejlődésről szól, melynek lényege az, hogy…. Itt mindenki folytathatja a saját elképzeléseit a dologról. 

A piramisok építése

    Biztos sokan vannak olyanok, akiket érdekelnek különböző, eddig szinte megmagyarázhatatlan építmények megalkotása. Ilyenek a piramisok. Rengeteg kísérlet történt ez ügyben, melynek legtöbbje nem sikerült. Elmélet nagyon sok van. Most nem ezekkel szeretnék foglalkozni. Korábban volt egy érdekes riport. Egy magyar felfedezőről, kísérletező emberről, aki talán megoldotta ezeknek az építményeknek a titkát. Jó néhány éve volt már, de azóta sem hallani róla. Az elmélet a következő. A piramisokat alkotó köveket a helyszínen öntötték ki. Biztos feltűnt, hogy sok esetben említik a nagy pontosságú illesztéseket. Több tonnás köveknél ez egy kicsit kérdőjeles. Csak gondoljunk bele. Egy követ, aminek hat oldala van, tökéletesen megcsiszolni. Emberfeletti munka. Mondhatják azt, hogy voltak elegen. Hát nem voltak. A létszám, akik ezeken a monumentális építményeken dolgoztak, nem volt sok. Hogy ez mit jelent, nem lehet tudni. Azt viszont igen, hogy a gazdaság működtetése nem lett volna biztosítva, ha minden munkára fogható ember az építkezéseken tevékenykedik. Annyit tudni, hogy a katonaság húszezres létszámot tett ki. Ebben az időben olyan 20 millió volt a Föld lakossága. Hogy ez milyen elosztásban volt, most nem lényeges. A lényeg, hogy a mai napig nem tudják, hogyan épültek ezek a piramisok. Vagy mégis? A kőtömböket formába öntve gyártották. Ennek lényegét be is mutatták egy kisfilmen. Bárki megnézheti. Nagyon valószínű, hogy itt járunk legközelebb az igazsághoz. Annyira egyszerű, hogy nagyon sokáig senki nem gondolt rá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kovetkezetesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1318387481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása